Tjänster

Växtgestaltning; välkomponerade perennrabatter, mindre parker där växterna har en framträdande roll och skapande av attraktiva bostadsgårdar

Kurser inom växtgestaltning, skötsel, växtkännedom, inspiration.

Vem är vad och vad blir vem?

I samband med DNA-tekniken har det upptäckts att släktskapet mellan vissa växter inte överenstämmer med tidigare rön. Det är helt ok att taxonomerna gör sitt arbete men varför plantskolor byter namn så snabbt är inte bra, det rör till det i onödan. 

Detta har inneburit att en tävling utbrutit, vem kan ändra ett växtnamn snabbast?

Vad har hänt med Årets Växt?

Årets växt fick lämna familjen och komma till en ny familj men det var inte bra där så då fick Årets växt komma tillbaks till den gamla familjen men då hade släktet försvunnit och blivit en annan släkt. Men den släkten ville inte veta av varken den gamla familjen eller nya familjen och ville då inte kännas vid Årets växt. Det hela artade sig så att Årets växt inte är välkommen någonstans fast den var trygg med den gamla familjen och gamla  släktet så Årets växt finns inte mer.

Påminner mig om när vi åkte tåg. Konstnären Lars Lerin irrade runt i vagnen och letade efter sin plats. Plötsligt försvann Lars. Mona som kände till att Lars är en vilsen person och blev orolig och sökte upp honom vid toaletten. Han sa " Mitt platsnummer finns inte, Mona försökte hjälpa till att hitta platsen men det fanns ingen plats med det numret.

Då sa Lars " Finns inte min plats så finns kanske inte jag heller"

(Mona såg till att Lars fick en plats och Lars finns lyckligtvis kvar)

Dagens Skudväxt: Skutjagikioikobuqadyedaifuae omaicaoydinoiqafiwyxeegoyiviozabajiso

Att hålla ordning på arter och släkten är en familjeangelägenhet inte en brådskande angelägenhet

Syskonen Inge och Iris Lindblad är bägge hårt drabbade, enligt senaste DNA-test är deras farfar inte deras riktiga farfar utan hans trädgårdsmästare Karl Snygg är den biologiska farfadern. 

Det innebär att Inges nya namn är Inge Snygg ( Inge är en självsäker typ så det kommer nog funka).

Iris har drabbats dubbelt, Iris-släktet har splittats upp i bla Hermadactylus, så Iris hette ett tag Hermadactylus Snygg. Det finns en osäkerhet med namngivningen vilket inneburit att botanisterna inte kunnat bestämma sig och byter från Iris till Hermadactylus fram och tillbaka.

Iris-Hermadactylus Snygg har schizofrena problem och mår inte alls bra.

Läs gärna mera. Kenneth Lorentzons artikel i Movium Magasin nummer två 2011 och på Peter Gaunitz Blogg.

Håller på att planera för vår blomsterträdgård, kryddträdgård, fruktträdgård, köksträdgård, rosenträdgård, japanska trädgård, vinterträdgård och vingård. Nej, det lät jobbigt det får bli en ödegård på förgården och en rehabliteringsgård på bakgården.

Nya bistra tider, fick tre egendomar i namnsdagspresent på Ulf-dagen, men det var bara två som hade golfbana, den tredje hade inte ens en svimmingpool! Snart får man väl börja att flyga reguljärt också.